Sommer - Hva kan du fotografere?

Hva kan du
Fotografere?

Sommerperioden går fra 15. mai til 1. september


Sommeren er en spennende tid her ute ved kyst. Ca 20 par med hekkende Havørn gjør at det er gode muligheter for å oppleve ørnefamilier som jobber hardt for å skaffe mat til sine unger.

Vanligvis guider vi morgen og kveld da kvaliteten på lyset er best.Det blir tidlig start og vi avslutter sent. Det er jo lyst nesten hele døgnet her ute.

Vi har flotte områder som gir muligheter for nydelig motlys og bratte mørke klipper.En drømmenatur for fugler og mennesker.

På slike dager er det ikke uvanlig å oppleve Niser- (phocoena phocoena)-Harbour porpoise,Tyvjoen-(stercorarius parasiticus)-Arctic Skua. Denne  fuglen har blitt som en sommervenn og kommer hver dag for å få litt fisk. På turene ut med båten er det alltid noen Måker som følger oss og Charlie, en Gråmåke, har jo blitt en god venn. Mye annet kan dukke opp slikt som Oter- Otter-lutra lutra. Rødrev -Red Fox- (vulpes vulpes).Rådyr- Roa Deer-(capreolus capreolus).Smålom -Red-throated Diver-(gavia stellata),Storlom-Black-throated Diver-(gavia arctica.)

Vi har også et nytt fotoskjul for Mår-Pine Marten-(martes martes,) som vi håper vil fungere fra 2015. Også fotoskjul for Ekorn og småfugler.

Sommeren er også godt egnet for turer med barn og venner. En kveldstur i Flatangers øyrike er bare en helt vidunderlig opplevelse.

Ute i båten er det ikke mygg og andre insekter.

Velkommen til spennende opplevelser i Trøndersk kystnatur.

Arter


Hva kan du fotografere?

 • vr-havrn

  Havørn

  (Aguila chrysaetos) Foto: Ole Martin Dahle

 • vr-elg

  Elg

  (Alces alces) Foto: Ole Martin Dahle

 • tyvjo

  Tyvjo

  (Stercorarius parasiticus) Foto: Wenche A L Dahle

 • forsidebilde

  Måke

  (larus) Foto: Ole Martin Dahle

 • hstmke

  Måke med mennesker

  (larus) Foto: Ole Martin Dahle